Close

Momi & Toy’s Creperie

M&T1

Another hangout place and recommended for dessert and sweets. Yupp. The Momi & Toy’s Creperie is located at the Plaza Senayan shopping Center and its first outlet in Southeast Asia. Cool. Well, I didnt ask the staff but read the review from The Jakarta Post before writing this:

Momi & Toy’s Crêperie, is perfect for indulging one’s taste buds with the tantalizing “torokeru 
crepe”.

Created by pastry chef Toichi Kawakami, the founder of Momi & Toy’s Crêperie, the torokeru crepe has become a major sensation in Japan since it was first introduced in 2005.

Before opens outlet here in Jakarta, Momi & Toy’s Creperie has already many outlets, 80 outlets in Japan, 6 outlets in Shanghai and 3 outlets in Taipei.

The interior is also cozy, cute and nice. I love it. Plus free internet wifi. Very good for solo or chilling out with friends.

M&T2

I have come here few times but never had chance to take good pics. But I really love hangout here. Even just to eat crepe, drink americano, or just enjoy tea time. You can see so many beautiful crepes here, very tempting and taste good too. Chewy and soft. I recommend the sweet ones cos the creme taste nice, based on my opinion. But I really want to try the savory crepes next time. For beverage, my favorite is the fruit tea, Honey Lemon.

So surely will come again… and next with better pictures 🙂

Location: Plaza Senayan, Lantai 3, Jl. Asia Afrika, Senayan, Jakarta. Telp: +62-21 5725337

Source: The Jakarta Post More pictures: Foodspotting

M&T3

Photo credit: openrice

The Republic of Burger

It’s been a while. Belum pernah lagi share tentang makan memakan. Finally, here it is…

The Republic of Burger. Dari nama, jelas tempat makan dengan spesialisasi Burger. Berlokasi di daerah Fatmawati. Tempatnya tidak terlalu besar, tapi nyaman dan tidak terlalu riweh. Furniture bernuansa kayu. Pelayanan yang ramah. Free Wifi bisa bikin kita nyaman ngobrol dan nongkrong dengan teman, keluarga ataupun pacar.

Daging burger yang disediakan adalah homemade burger, khusus dibuat sendiri. Kedatangan pertama, Aku nyobain The Volcano Monster. Dagingnya dahsyat dan rotinya juga enak. Saus bbq yang aku pilih juga pas. Harganya pun untuk daging setebal dan seenak itu sih rasanya terjangkau. Ditemani Ice Lychee Tea yang lebih ringan, semakin nikmat. Happy tummy.

Rep Burger 1

The Volcano Burger , IDR 74k

Rep Burger 2

Ice Lychee Tea, IDR 17k

Gw rasa, The Republic of Burger tempat yang pas buat para pengincar best burger di Jakarta. Next time, surely will come again. Selamat mencoba 🙂

The Republic of Burger : Jl Raya Cipete 26A, Jakarta Selatan – Open Mon – Sun 10AM-10PM

Twitter: @RepublicBurger – Instagram: republicofburger – Website: therepublicofburger.com

Bakoel Koffie

Introduced by a friend when we finally decided not to hang out in a mall. Bakoel Koffie. Actually I have heard about this place but never had a chance to come. So few days ago, me and friends had a good time hang out there, at Bakoel Koffie Cikini. Hard to find a nice place (not in a shopping mall) just to chit chat and have some coffee in Jakarta. You know, sometimes we just look for the good atmosphere, and bonus if the coffee tastes good. So I think this place can be one of the best choice.

Love the traditional interior design. Just like old Jakarta, and Dutch style. The food, I don’t think it’s special, but not bad. Maybe, the traditional food menus make this place different than other coffee shops. Beside coffee is very good also, wifi available and there is also outdoor seats. Maybe next time you can try this cafe, good for chatting and relaxing.

Bakul Koffie 1

Bakoel Koffie’s Stores

Jl. Cikini Raya no. 25 Jakarta Indonesia

Jl. Senopati Raya No. 92, Jakarta Indonesia

La Piazza Mall, Kelapa Gading, Jakarta Indonesia

Bintaro Jaya sektor 7, Tangerang Indonesia

Go check out the website here, started in 1878, they serve highest quality of Indonesian best coffee.

d’Omelette

Today I had lunch with my sister at d’Omelette. Restoran nuansa kayu. Ada kitchen yang sedikit terbuka. Seperti resto untuk breakfast tetapi sebenarnya ada banyak makanan yang bisa dinikmati sepanjang hari. Tadinya karena namanya d’Omelette aku pikir semua makanannya ada omletnya. You know, aku gila omlet. Love eggs so much. Hahaha. Ternyata engga juga. Ada pasta, tuna, burger, sandwich, etc.

Continue reading “d’Omelette”

Loobie Lobster

Loobie Lobster 1

Finally, menikmati juga masakan paling happening di ibu kota, katanya. Alhamdulillah kita tidak ikut mengantri karena datang lebih awal dibanding pengunjung lainnya. Berlokasi di Jln. Gunawarman No 32 Jakarta Selatan, tempat makan berkonsep ‘lobster’ ini menawarkan makanan yang berbeda dibanding restoran lainnya. Bisa diacungi jempol karena walaupun mengantri, kualitas makanan dan pelayanan masih bagus. Hanya saja memang tempatnya cenderung kecil dibanding dengan banyaknya peminat.

Continue reading “Loobie Lobster”

Kopi Tuan

A small coffee shop at Cihampelas Walk, Bandung. Bisa dijadikan referensi tempat nongkrong dan ‘main uno’. Secara Bandung dingin, ngopi-ngopi anget dengan harga yang cukup terjangkau bisa dijadikan pilihan. Dengan hot spot internet wifi dan suasana yang nyaman. Menurut isu beredar, Chicken Breast gorengnya enak sama Cream Soup. Sayang, waktu kemaren main ke sana udah malam banget dan cuma nyicipin Cream Soup-nya. Enak banget.

Continue reading “Kopi Tuan”

Carlo de Huts

Casual dining restaurant, located at Senayan City. So you can have lunch, dinner or if you just want to hangout with friends. Specialty in pannekoek. If I am not mistaken, Dutch pannekoek is a more thinner and larger, and surely more tastier.

It is actually my first time having lunch there with my sister. So we just tried some menus. I ate the Pannekoek and my sister tried the Pasta. They say what specials here are the pannekoek and the tenderloin steak. And yes, the pannekoek is very great, thin, large and the topping is ‘big’. The ambience is also nice since it’s located in the Crystal Lagoon at the lower ground of the shopping mall so not very noisy.

So, since I just ate the pannekoek, let’s try the steak or whatever-special-menu next visit 🙂

Black Forrest Pannekoek – ~ IDR 37k

Asiatic Mushroom Pasta – ~ IDR 47k

Orange Passion Fruit – ~ IDR 33k –> My Favorite 🙂

First Pict Source: Carlo de Huts on Facebook

Carlo de Huts : LG L-45 Crystal Lagoon Senayan City. Ph: +62-21-72781653

Monolog

We finally been there. Since last year, wanted to try what’s happening di PS, yes Monolog.  Bertempat di Plaza Senayan dengan ambiens cafe dan resto western begitu, bikin sebenarnya kita cukup nyaman mengobrol sampai lupa waktu.  Lebih dijadikan tempat meminum kopi atau menikmati sajian lunch dan dinner barat yang nikmat. Sepertinya menurut info beredar sering juga sih dijadikan tempat ‘arisan’ sosialita… 🙂

Aku bersama Niong dan Putri mencoba menikmati sedikit menu yang menemani kita reunite setelah hampir sebulanan tidak bertemu. Memesan Potato Beef Gratin dan Beef Brisket sebagai menu utama makan siang kita. Aku sengaja memilih Sweet Thai Iced Tea (seselera dengan Putri) biar ga terlalu berat.

Dari segi rasa sih menurut aku dan Putri, Beef brisket-nya nikmat banget. Beef yang ada mashed-potato nya. Sedangkan Niong merasa ‘salmen’, alias salah menu. Niong pesen Potato Beef Gratin yang mengenyangkan dan cheese banget, tapi sih katanya enak 🙂

Overall, tempatnya juara, hanya saja, asap rokok dimana-mana ya… 😀 Harga jugacukup mahal, tapi sesekali kongkow dan enjoy the meeting boleh juga. 😀

Beef Brisket – ~IDR 90k –> recommended

Potato Beef Gratin – ~IDR 88k